All inclusive, ultra all inclusive, all in… wat houdt dat in?

Een vliegvakantie naar de zon boeken lijkt eenvoudig, maar vaak heb je vele keuzes voor de verzorgingsvorm: logies, logies en ontbijt, halfpension, volpension, all inclusive, ultra all inclusive, … Wat betekent dit? En wat is het verschil tussen All Inclusive en Ultra All Inclusive?

Historie All Inclusive

Club Med reclame jaren '50


Ze zeggen
 dat Club Med de eerste reisorganisatie die de All Inclusive formule heeft gebruikt. De oprichters, Gilbert Trigano en Gérard Blitz, zouden dit in 1950 hebben bedacht.

In 1953 heeft miljardair Garfield Weston in Port Antonia (Jamaica) Frenchman’s Cove opgericht. Voor zijn tijd was dit het meest exclusieve en eerste All-Inclusive hotel ter wereld. In de jaren ’50 bleek dat geen succes. Er zit nu een eenvoudig Bed & Breakfast en het strand is open voor publiek. Tegenwoordig heeft elke bestemming wel een all inclusive resort!

Populaire All Inclusive Landen

Een all inclusive vakantie is misschien wel het meest populair in de landen aan de Middellandse zee. Denk bijvoorbeeld aan Turkije, Spanje, Egypte. Voor verre bestemmingen zijn vaak Dominicaanse Republiek en Mexico erg populair.

Definitie All Inclusive

Er is eigenlijk geen officiële uitleg van het begrip All Inclusive. Letterlijk betekent het: “alles inclusief”. Dat wil zeggen dat er bij een vakantie alles is inbegrepen zoals: ontbijt, lunch en diner. Meestal wordt dit aangeboden in buffetvorm. Er zijn grote verschillen per land en/of hotel qua drankjes. Bij het ene hotel zitten alleen frisdrank, bier en wijn in de formule, bij het andere resort zitten er ook andere sterke drank (binnenland en/of buitenlands gedestilleerd) bij inbegrepen.

Naast eten en drinken zit er bij de all inclusive formule vaak ook toegang tot welness voorzieningen en sportfaciliteiten. Er zijn resorts die over een bioscoop en/of discotheek beschikken. Toegang tot die faciliteiten behoort veelal ook tot de all-in formule. Ook hierbij geldt dat dit sterk verschilt per hotel; voorkom teleurstelling en controleer de inhoud van de all inclusive formule altijd alvorens tot boeken over te gaan!

Wat betekent Ultra All Inclusive?

Bij een “gewone” All Inclusive vakantie zijn soms bepaalde zaken niet inbegrepen. Meestal moet er voor vers geperste vruchtensappen, flesdranken en/of internationale alcoholische dranken worden bijbetaald. Ook kan het voorkomen dat de All In formule niet geldt op de hotelkamer of op het strand. Er zijn ook hotels die bijvoorbeeld beide formules aanbieden. Dit is het geval bij hotel Jasmine Palace Resort in Hurghada of hotel IFA Catarina op Gran Canaria.

Bij een Ultra All Inclusive zitten er vaak allerlei extra’s bij, zoals: snacks, ijsjes, lokale specialiteiten en mag vaak gebruik worden gemaakt van faciliteiten als massage en watersporten. Naast een buffetrestaurant beschikt een Ultra All Inclusive resort meestal over minimaal 1 à-la-carte restaurant. Let wel: ook dit verschilt sterk per accommodatie!

 

Een gedachte over “All inclusive, ultra all inclusive, all in… wat houdt dat in?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*