Gezond en fit tijdens je vakantie

Het hele jaar gewerkt voor jouw beach-body? Tijdens je vakantie kun je dit lichaam gewoon in stand houden en kom jij niet met extra vakantiekilo’s thuis. Volg enkele simpele stappen en ben ook tijdens je vakantie gezond en fit. Lees onze 4 gouden tips!

gezond en fit - wandeling

1. Work out tijdens vakantie

Tijdens je zonvakantie naar bijvoorbeeld Spanje en Turkije zijn zon, zee en strand aan de orde van de dag.  Bij temperaturen boven de 25 graden heb je natuurlijk minder zin om actief bezig te zijn. Het is echter gemakkelijk om toch 30 minuten te bewegen per dag!

Doe eens mee met de verschillende animatie uurtjes bij het zwembad. Een potje waterpolo, aquarobics of aquagym is een goed begin van je dag én zorgt ervoor dat je lekker afkoelt. Op het strand kan een wedstrijd beachtennis of beachvolleybal niet ontbreken.

Gezond en fit - animatie

Verblijf je met je appartement of hotelkamer op de 3e verdieping of hoger? Waarschijnlijk minder leuk, maar zeer effectief: pak de trap in plaats van de lift!

TIP: verblijf in een Club Calimera hotel voor extra veel animatie, sporten en super leuke activiteiten.

2. Gezond eten op vakantie

Gezond eten tijdens je vakantie is voor sommigen lastig. In het speciaal als je hebt gekozen voor een vakantie o.b.v. all inclusive of halfpension. Al die heerlijke taartjes, dessertjes en lekkernijen staan iedere dag weer voor je klaar. Je bent op vakantie, daarom mag je best zondigen! Probeer het met mate en stel voor jezelf een doel dat je bijvoorbeeld alléén na het diner een dessert neemt of alléén een croissant bij het ontbijt pakt. Je zult zien dat je alsnog kunt genieten van alle heerlijkheden!

Gezond en fit - buffet

Is het diner inclusief bij je vakantie? Vraag dan bij de kok of ze een speciale maaltijd voor je kunnen bereiden vol groenten met vis of mager vlees. Neem een extra salade bij je gerecht en laat de frietjes links liggen. Sluit je maaltijd af met vers fruit wat op elke zonnige bestemming volop verkrijgbaar is!

3. Let op met alcohol

Drink gedurende de dag veel water. Zeker op een zonnige en warme bestemming heb je meer dan de standaard 2 liter water nodig om kans op uitdroging en zonnesteken te voorkomen. Het drinken van alcohol zorgt juist voor extra uitdroging! Drink daarom ’s ochtends thee bij het ontbijt en de rest van de dag water.

gezond en fit - cocktail

Wil je toch iets anders drinken? Kies dan voor een gezond fruitsapje. Als je de verleiding niet meer kan weerstaan kies dan voor een biertje in plaats van een cocktail. Deze zitten namelijk vaak vol suiker!

4. Sporten op vakantie

Normaal gesproken niet zo’n fan van sporten? Probeer tijdens je vakantie eens één van de volgende sporten en je zult zien dat dit echt werkt én tegelijkertijd super leuk is!

gezond en fit - sup

  • SUP: oftewel, Stand Up Paddling doe je tegenwoordig in alle hippe badplaatsen. Je staat op een groot surfboard terwijl je met een  lange peddel jezelf door het water begeeft. Het draait allemaal om balans en de bil-, buik- en beenspieren.
  • Wandelen of fietsen: Handig, een romantische avondwandeling of juist even fietsen naar het gezellige dorpje? Voor je het weet zit je alweer aan je 30 minuten beweging per dag.
  • Beachvolleybal: Leef je uit op het volleybalveld. Duik naar de bal, ben actief en neem vervolgens een hele verkoelende duik in de zee!
  • Duiken / snorkelen: Op de meeste vakantiebestemmingen heb je de mogelijkheid om te duiken. Vooral Egypte of verre bestemmingen zijn bij uitstek geschikt om te snorkelen.
  • Yoga: Absoluut niet om te relaxen! Reset je lichaam en geest met prachtig uitzicht over zee.

Gezond en fit

Ben jij tijdens je vakantie ook graag gezond en fit? Of denk jij hier pas weer aan als je terug bent van vakantie? Wat je ook doet; geniet! Je bent op vakantie!

Lees ook

  • Een actieve vakantie in EgypteEen actieve vakantie in Egypte Ben jij een echte geschiedenis- en cultuurliefhebber? Dan is Egypte een pareltje voor jou en zeker een bezoekje waard. Niet alleen voor deze mensen is Egypte een bezoekje waard, er is voor […]
  • Zin in vakantie? Overtuig je partner! » Prijsvrij.nlZin in vakantie? Overtuig je partner! » Prijsvrij.nl Wil je partner niet op vakantie omdat het zomaar kan zijn dat hij ooit een financiële tegenvaller krijgt? Of omdat het kan gebeuren dat de hond ziek wordt? En wat nou als jullie het […]
  • Alles over… duiken bij de MaledivenAlles over… duiken bij de Malediven Ben jij een liefhebber van snorkelen en duiken? En heb je de Europese kust ondertussen al helemaal gezien? Dan raden wij je één van de mooiste duik- en snorkelplekken ter wereld aan, […]

Reacties

reacties